Svær Sudoku opgaver

Sudoku er matematiske udfordringer, standard pladen består af et 9 x 9 gitter af firkantede celler.
Et rigtigt sudoku gitter har en unik løsning, og kan løses uden gætterier. Sudoku opgaver kan være enhver størrelse, og for eksempel er 6 x 6 er ikke ualmindelige. Desuden findes der virkelig store Sudoku, for eksempel 25 x 25, selvom de dog er sjældne.

For de allermest vilde Sudoku fans, er der endda nogen der har lavet en vanvittig 100 x 100 gitter version af Sudoku – det er altså 10.000 individuelle celler, hvilket nok skræmmer de fleste almindelige mennesker!

Så svære er Sudoku bøgerne som du kan download på denne side dog ikke, de er “kun” svære og meget svære. Du skal forvente, at selvom du er dygtig til Sudoku, så vil de stadig være en god udfordring for dig.

Download: Svær Sudoku bog (PDF)
Download: Meget svær Sudoku bog (PDF)

LÆS OGSÅ: Flere gratis Sudoku bøger

Hvad betyder sudoku?

Sudoku er en japansk forkortelse af “Suji wa dokushinsha ni kagir“.
sparet-er-tjent.dk er vi ikke eksperter i japansk, men det skulle efter sigende betyde “tal der er begrænset til en enkelt”. Hvilket jo hænger meget godt sammen med det faktum, at hvert ciffer har sin helt eksakte position i Sudoku gitteret.

Sudoku eller su-doku?
Der synes ikke at være en korrekt udtale af Sudoku, men det mest udbredte i Danmark er at bruge det mundrette sudoku. nogle steder især i Vestjylland ynder man at trække lidt på den første stavelse, men det skyldes formodentlig regionale udtale præferencer .
Der er dog ingen slinger i valsen omkring hvordan man staver til Sudoku, det kan altså ikke staves “Soduko“, men det ses dog alligevel engang imellem, at Sudoku staves forkert.

Hvad gør en opgave sværere eller lettere end den anden?
I almindelighed er de Sudoku opgaver, hvor du får færre forudfyldte tal de sværeste, end de Sudoku opgaver hvor der er flere tal fra starten.
Det er en sejr første gang du løser en Sudoku opgave, og man anbefaler ofte nybegyndere at de langsomt træner deres Sudoku muskel, dvs. hjernen, ved gradvist at øge sværhedsgraden.
På denne side kan du finde mange forskellige Sudoku opgaver helt gratis – download Sudoku bøger kvit og frit.