Billig tinglysning

Det er med den digitale tinglysning blevet muligt at spare penge på skødet, når du handler fast ejendom, hus eller byggegrund. Tidligere kunne man selv udfærdige et Word dokument, hvor de nødvendige oplysninger blev registret. Der var en del sider på nettet med skøde skabeloner, hvor man kunne komme i gang med at lave sit eget skøde.

Digital tinglysning – lav selv dit skøde
Den elektroniske udgave af tinglysning gør det meget nemmere at tinglyse dit skøde, du har ikke længere brug for et Word dokument, nu kan alle oplysningerne indtastes direkte på Tinglysning.dk.

På hjemmesiden logger du ind med din digitale signatur NemID, hvorefter du kan lave en lang række opgaver relateret til skødeskrivning. Det er langt hurtigere at tinglyse skøder med den elektroniske version, i hvert fald efter at de mange børnesygdomme er fjernet.

De fleste mennesker kan lave deres eget skøde, det er langt mindre kompliceret end mange måske tror. Køber du fx en byggegrund, så vil købsaftalen allerede give dig mange af de oplysninger du skal bruge når du tinglyser købet.

Det er dog klart, at man kun skal tinglyse sit eget skøde såfremt man er 100% sikker på

processen. Alternativt skal du kontakte en advokat eller et af de mange firmaer der tilbyder digital tinglysning, priserne for denne ydelse starter ved 3.000 kr plus tinglysningsafgiften på ca. 1.500 kr.
Når du selv laver skødet på Tinglysning.dk så sparer du altså mindst 3.000 kr.


Hvad kan man selv lave på Tinglysning.dk

Alle borgere i Danmark med et gyldigt CPR-nr og NemID kan lave følgende ting på tinglysningsportalen:

  • Oprettelser og indsendelse af digitale anmeldelser som senere skal tinglyses
  • Søge efter oplysninger på allerede tinglyste forhold såsom ejendomme, biler, andelsbeviser og andet der håndteres af domstolsstyrelsen
  • Få en opdateret status på dine egne opgaver, dvs. er tinglysningen af et skøde fuldendt. Bemærk i øvrigt, at man ikke betaler for eventuelle fejl i tinglysningsprocessen, dvs. hvis du skal rette noget så betaler du stadig kun gebyret én gang, da det først er gældende fra den endelige tinglysning

Bemærk, selvom det kan være rart at spare penge på dyre advokatsalærer, så anbefaler vi dig kun at lave dit eget skøde, hvis du har fuldstændig overblik over dokumenterne og konsekvenserne ved fejl.

Du kan i øvrigt finde mere information i tinglysningsloven, læs tinglysningsloven