Guide til et billigere bryllup

Top 10:  Et billigt Bryllup

Drømmer du om et flot bryllup med champagne og kaviar, men rækker budgettet slet ikke – så fortvivl ikke. Det er muligt at holde et smukt og romantisk bryllup, som samtidigt er billigt og ikke ruinerer dig.
Sparet-er-tjent.dk giver dig her 10 gode måder at spare penge og reducere omkostningerne på brylluppet.

Bryllups tip 1. Hvem skal med?

Hver gang du tilføjer et navn til din invitation liste, forøges dit budget betydeligt. Det er ikke kun catering omkostninger, men også udgifter til lokaler osv.
Lad være med at invitere alle dem, som du alligevel ikke har talt med i fem år.
Undgå at føle dig presset til at invitere alle dine arbejdskolleger. Og lad ikke dine venner medbringe deres børn. Du kan også vælge at fjerne kategorier som “slægtninge længere væk end fætre” eller “venner fra frivilligt arbejde.”
MEN: Husk altid at være konsekvent i din udvælgelse, så du undgår sårede følelser.

Bryllups tip 2. Spar porto og penge på dine bryllups invitationer
Drop på de dyre kuverter og svarkuverter, som er et levn fra tiden før nettet. I stedet for at have et svarkort, beder du gæsterne om at besvare on-line eller via telefon. Ikke blot vil du spare penge på printer regningen, det vil også reducere dine porto omkostninger.

Det er muligt at få meget billige bryllupsinvitationer hos VistaPrint, faktisk kan de levere gratis invitationer, hvis bare de må trykke deres reklame på invitationen.
Du kan også vælge helt at droppe den traditionelle indbydelse, og i stedet lave en side på nettet eller sende en email til de inviterede. Denne facon er allerede populær i det store udland, men er endnu ikke brugt så meget i Danmark og resten af norden.

Bryllups tip 3. Køb en billig brudekjole – en udstillingsmodel eller find den på Internettet
Har du en gennemsnitlig figur, så prøv om du kan finde en demonstrations- eller udstillingsmodel, de bliver som regel sat til salg en gang om året. Det er en fantastisk mulighed for at få en designer kjole til bundpriser.

Du kan også kigge på eBay, QXL, TrendSales og andre websteder for tilbud på brugte brudekjoler. Husk at kigge efter en helt ren brudekjole, da en rensning på renseri kan være bekostelig. Når du er færdig med at bruge kjolen kan du vælge at droppe sentimentaliteten, sælg den i stedet for at hænge den i skabet.

De fleste byer har udlejning af festtøj – overvej derfor altid at leje både brudens kjole og brudgommens “kjole og hvidt”. Du sparer nemt tusindvis af kroner, og du slipper for at have dyrt tøj hængende på bøjlen i skabet.

Bryllups tip 4. Skift ugedag – kvit traditionerne
Hold dit bryllup på søndag. Der er mindre efterspørgsel efter disse datoer, så festlokalerne vil ofte være villige til at give dig en bedre pris.

Bryllups tip 5. Spar penge på kirke dekorationer
Holder I et traditionelt kirkebryllup. Lad vær med at betale i dyre domme for, at en blomsterdekoratør pynter kirken med dyre roser, så find et par venner og pynt selv kirken med vilde blomster (hvis årstiden tillader dette).

Bryllups tip 6. Lær at bede om hjælp til at spare penge

Hvis du ønsker at have et billigt bryllup, så brug dine venners og families ressourcer. Tænk på musikere (fx teenagernes band) du kender, veltalende venner og praktiske mennesker, der kan hjælpe dig med at koordinere. De vil generelt være beæret over, at være en speciel del af din store dag. Kig efter pengebesparende tips overalt. Tjek websites såsom sparet-er-tjent.dk , og spørg venner og familie om, hvad de gjorde for at spare penge på deres store dag.

Bryllups tip 7. Kender du nogen med et specielt køretøj
Mange vil gerne hentes af et prægtigt og ekslusivt køretøj ved kirken eller rådhuset, men hvorfor betale en formue for en dyr limosine eller hestevogn, det koster hurtigt mange tusinde kroner.
Du kender sikkert en onkel med en sjov gammel sportsvogn, eller en ven med en smart firhjulstrækker eller gammel 2CV, brug din fantasi og spar virkelig mange penge.

Bryllups tip 8. Gå efter billig bryllups mad og drikke
Vær ærlig overfor din restauratør om dit behov for at spare penge. Spørg dem, om det virkelig er den billigste forret og hvor meget buffeten er billigere end en siddende middag. Se, om de vil lade dig servere din egen alkohol. Overvej om du ønsker vin og øl ad libitum. Hvis du og din forlovede ikke drikker, kan du overveje at et tørlagt bryllup!

Bryllups tip 9. Køb på nettet

Nettet. Det er en stor kilde til alt fra brugte kjoler til kransekage figurer og meget mere. Prøv auktioner og vær sikker på at give rigelig tid til auktionen til slut og brug kun betroede sælgere, hvis feedback indikerer at det ikke er svindlere. Google efter det billigste festlokale.

Bryllups tip 10. Udskriv invitationerne selv
Det er for dyrt at få trykt invitationerne ude i byen. Der er en række billige bryllup invitationer til rådighed på internettet. Udskriver du dine egne fra din PC’en sparer du ganske mange penge. Boghandlerne sælger i dag lækkert trykt papir, som kan få den hjemmelavet invitation til at se ganske professionel ud.

LÆS OGSÅ: Lækker luksus mad til lavpris – 50 kroner