Hundeejer – købt roligt det billigste hundefoder

Selv om danskerne generelt sparer på deres indkøb, så bruger vi i disse år flere og flere penge på menneskets bedste ven – hunden.

Vi ønsker naturligvis alle det bedste for hunden, da den jo bliver anskaffet fordi vi ønsker et kæledyr, der fortjener det bedste.
Men det bedste hundefoder er ikke nødvendigvis det bedste hundefoder, der er ingen direkte forbindelse
mellem kvalitet og pris. Til gengæld er der mange penge at spare, hvis du køber en billigere variant end de dyre mærkevarer. Prisforskellen mellem de billige og dyre produkter er på over 400 kr. om måneden.


Har din firbenede ven fået allergi, så er det vigtigt at du udelukkende følger dyrelægens anvisninger, dog behøver du jo ikke nødvendigvis at købe det dyre foder af ham. Dyrelæger har generelt en ret høj fortjeneste på salg af hundefoder.

Sådan sammenligner du hundemad

  • Brug IKKE prisen som eneste indikator – køber du et dyrt mærke betaler du både for den pæne indpakning og ikke mindst navnet
  • Hunde skal have OMEGA 3 fedtstof i deres kost, da de ellers får en mat og kedelig pels. Det allerbilligste hundefoder føles tørt i hånden, hvilket som regel indikerer et lavt indhold af OMEGA 3. Køb hundefoder der er glinsende og afgiver en smule fedt i hånden.
  • Kig på indholdet af protein, hunde er som bekendt kødædere og behov for et højt indhold af protein. Er der kun et par få procents forskel 5-7%, så vælg trygt den billigste variant

 

Vidste du:

  • At der ikke findes et videnskabeligt bevis for, at der skulle være forskel på dyrt og billigt hundefoder!
  • At forbrugerbladet Tænk+Test har gennemført en analyse, der vidste at den billige hundemad var ligeså god den dyre!
  • At ALDIs billige hundemad i flere omgange har gode anmeldelser af de tyske test myndigher
  • At tørkost til hunde ikke må suppleres med rester fra bordet – samsætningen af tørkosten er optimeret til at hunden udelukkende spiser tørkost
  • Tørfoder til hunde er reguleret af internationale retningslinjer for det rette indhold af protein, vitamin og ernærningsmæssig værdi.

Kvalitets hundefoder til lavpris

Der er ingen fingerregel for, hvilke tørfoder mærker der er gode eller dårlige, men bruger du huskereglerne kan du rimeligt nemt finde den variant der bedst passer din hund, start altid med at købe en lille mængde, således at hunden kan prøve foderet inden du køber større mængder.

ALDI hundefoder – billig tørfoder der har fået gode anmeldelser i test. Et kvalitetsprodukt til en lav pris.

Olivers Petfood – god kvalitet og leveret lige til døren. Mærket har fået stigende opmærksomhed i Danmark pga. god service og god kvalitet. Olivers er dog heller ikke blandt det billigste hundefoder længere, eftersom successen har tilladt at de har hævet priserne.

Vilofarm Hundefoder – Hundefoder der er sammensat efter internationale anbefalinger, du får 20kg til omkring 200-220 kroner. Hundefoderet er lavet i Danmark og under kontrol af de danske myndigheder. Du kan købe Vilofarm Hundefoder på nettet eller hos lokale distributører, fx landbrugsudsalg. Kundernes erfaringer med Vilofarm har været ganske gode, og man oplever tit hundeejere der anbefaler produktet til venner og bekendte, pga. af det høje kvalitet og lave pris.