Tjen penge på dit madbudget

Kassebonen i supermarkedet vokser hele tiden, Danmarks statistik forventer at priserne stiger ca. 3-4% om
året.

Mad er en af vores største faste udgifter i en dansk familie, men det betyder også at der kan være mange penge at spare på madbudgettet.

Du kan ikke gøre meget ved hverken benzinpriserne eller din husleje, men med Sparet-er-tjent.dk’s gode råd kan du spare 50% eller mere på dit madbudget.

Brug indkøbslister – Du skriver løbende ned hvad du mangler på indkøbslisten.
En fast indkøbsliste gør, at du sparer penge ved at være mindre impulsstyret.

Gem boner – Når du gemmer dine boner og fører et lille regnskab over dine madudgifter, så vil du være tilbøjelig at bruge færre penge.

Brug kontanter – dette spareråd bliver ofte anvendt i fx LuksusFælden, hvor de råder luksusdanskerne til at betale kontant i Netto. Du skal have pengene liggende i ugebreve, således at du kun bruger et vist beløb pr. uge. Det er et af de mest effektive sparegreb, da man bliver mere bevidst end når man svinger dankortet.

Kort dato – de danske supermarkeder er blevet mere bevidste om, at det giver god mening at sælge varer med kort datofrist til en reduceret pris. Brød med datoudløb indenfor 2 dage er en god forretning både for dig og butikken. Du kan finde en pakke rugbrød eller boller for 5-10 kr., hvilket er en besparelse på 50-75%. Du skal ikke købe daggammelt brød, hvor fristen er overskredet, det kan ikke betale sig, da du risikere at brødet er begyndt at mugne.
Køber du brød med kort dato, så tænk økonomisk og fyld fryseren med brødet. Det smarteste er at ompakke brødet i mindre portioner, som hurtigt bliver spist efter optøning.

Kosmetiske skader – det betyder intet for indholdet, alligevel vil mange forbrugere ikke købe en æske cornflakes med buler. Det er en win-win at købe dåser med buler og krøllede poser, da butikken ikke kan sælge til normal pris, og du kan købe varerne til spotpris.

Køb frugt lokalt – med mindre du bor i storby, så vil der være gode muligheder for at købe æbler og jordbær hos lokale avler. Du sparer CO2 og penge – og så smager det friskere end hvad du kan købe i IRMA. En lille advarsel er dog at holde øje med svindlere, der blot køber discount grøntsager og frugt, og sælger dem videre som hjemmedyrkede.

Køb mindre – det lyder måske næsten for enkelt, men sandheden er at danskerne er Europamestre i at smide mad ud. Hvorfor bruge en masse penge på overflødig mad som alligevel havner i skraldespanden og er madspild. Hvorfor ikke købe mindre og sparer både miljøet og pengepungen. Der findes mange opskrifter, hvor man bruge sine rester i spændende retter.
Se mere: Selina Juhls blog og Stop spild af mad: Madspild koster danskerne 16 milliarder kr. om året