Billigt syn af bilen

Når din bil bliver 4 år gammel, så er det tid til det periodiske bilsyn i en synshal.
For bilejerne med nyere biler, er bilsynet sjældent noget der giver anledning til bekymring, en korrekt serviceret bil skal kunne synes uden anmærkninger.

Overblik over økonomien
Hvor meget koster det at få synet bilen? Det er et spørgsmål, som mange bilejere stiller sig selv når indkaldelsen til syn kommer dumpende. Er det en ældre bil, kan man risikere at ofre flere penge på at få synet bilen, end den er værd hvis den skal sælges.

Undgå at blive snydt af gratis synstjek

Mange værksteder tilbyder et gratis synstjek, hvor de gennemgår bilen inden den synes. Kunden får et tilbud på hvad det vil koste at få synet bilen, hvilket er nemt og bekvemt for bilejeren.
PROBLEMET er dog bare at blandt andet FDM har bevist, at nogle værksteder overdriver udgifterne til reparationerne, andre værksteder fortæller sågar at der er dele som skal skiftes som intet fejler!! Fx risikerer du at skulle betale for nye bremser, selvom bilens bremser ikke fejler noget.
Erfaring med det gratis synstjek er desværre, at du i den sidste ende kan risikere at betale en høj værkstedsregning. Så gratis er her en falsk varetegnelse.

Hvad koster det få synet bilen? Omsyn er en genvej.

I stedet for at få bilen tjekket på værkstedet, er det faktisk en meget bedre idé, at køre bilen direkte til syn. Har du overholdt serviceeftersynene på din bil, bør den være sikkerhedsmæssigt forsvarlig, og den bør kunne synes uden yderligere bemærkninger. Et bilsyn drejer sig udelukket om bilens sikkerheds- og miljømæssige tilstand, og ikke om så meget andet.
Når du kører bilen direkte til syn, så kan du selvfølgelig risikere at bilen skal til omsyn, men det koster kun ca. 250-300 kroner, så det er faktisk den billigste måde at få synet bilen på.

Fordelene ved at kører bilen direkte til syn

  • Du sparer unødvendige reparationer på bilen
  • Et omsyn koster kun 250 til 300 kroner, og er væsentlig billigere end de ekstra omkostningerne ved værkstedets “gratis” synstjek
  • Hvis bilen fejler i synhallen, så får du en liste med de punkter der skal udbedres inden omsynet. Du kan altså nøjes med at skifte de pågældende dele, og som en sidegevinst kan du indhente flere tilbud hos flere værksteder, da du nu ved nøjagtigt hvad der skal skiftes