Sådan køber du brugt børnetøj

Giver det mening, at bruge en masse penge på børnetøj, som ungerne alligevel gror ud af i løbet af ingen tid? Nej, selvfølgelige skal børnene have pænt tøj på, men du behøver ikke at blive ruineret, vi har samlet en række tips til at spare på børnetøjet.

Har familien et stramt budget, men et ønske om at holde familien pænt klædt, så er brugt tøj en god løsning. Hvorfor bruge penge på billigt tøj fra Bilka, når du kan købe brugt børnetøj fra Katvig, det holder meget længere, da det er langt bedre kvalitet.
Børn stiller høje krav til kvaliteten af tøj, vi giver dig her en række tips til når du skal købe brugt børnetøj.

Brugt børnetøj – Tip 1.
Undersøg priserne:
Du skal altid undersøge priserne i butikkerne inden du køber brugt, da der ikke er grund til at betale overpris for en brugt vare.
Kig efter de kendte mærker, og undersøg priserne både på nettet og i de lokale butikker.

Brugt børnetøj – Tip 2.
Køb ikke lokalt:
Lokale loppemarkeder, køb og bytte med venner kan være fint, så længe børnene er små. Men når de bliver omkring 5-6 år vil især pigerne ikke være glade for, såfremt der er andre børn der genkender deres aflagte tøj. Find hellere det brugte tøj i et andet nabolag eller i en naboby, da du derved undgår pinlige situationer for dine børn.

Brugt børnetøj – Tip 3.
Brug Internettet:
Der er flere hjemmesider der er specialiserede i at handle med brugt børnetøj, du kan også bruge Craigslist eller Gul og Gratis. På auktionssider som fx QXL eller TrendsSales kan du også være heldig at gøre et kup, men pas på at ikke bliver revet med af en “budkrig”, hvor du ender med at betale for meget for det brugte børnetøj.

Brugt børnetøj – Tip 4.
Brug netværket:
Lad børnetøjet cirkulere i familien, byt det brugte tøj til en større størrelse. Hvis du har søskende eller familie med børn, så kan du starte med at bytte tøj.
Når du modtager brugt tøj gennem familien vil du spare penge, genbruge tøj og bevare forbindelsen med dine slægtninge. Dette er især interessant, at bytte vinter jakker og andre af de dyreste børnetøjs beklædningsgenstande.
HUSK: Børnetøj kan sjældent bruges af mere end 3 børn, herefter vil det meste tøj begynde at være slidt. Kvalitetstøj som fx en Reima flyverdragt er dog nærmest uopslidelig, og bør genbruges da Reima Tec er lavet af kvalitetsmaterialer fra inderst til yderst.
LÆS OGSÅ: Spar penge i børnefamilien

Brugt børnetøj – Tip 5.
Bytte fest:
Lav en børnetøjs byttefest med en gruppe af forældre i dit område, eller med de andre forældre i børnehaven. Brug en eftermiddag med eller uden børn, tager du børnene med, kan de jo prøve tøjet med det samme. Hver person medbringer en pose af brugt tøj, og hælder den ud på gulvet, herefter er der frit slag for alle.
Det tøj der bliver tilovers, kan I donere til Frelsens Hær eller en anden genbrugsbutik. Ideen med en byttefest kan også bruges til bytning af de voksnes tøj, og det er en billig måde at forny din garderobe.

Flere tips og advarsler når du køber brugt børnetøj

  • Undersøg altid tøjet omhyggeligt, inden du køber. Er der pletter, slidte knæ, løse knapper eller tråde. Måske kan du leve med manglerne, men sørg for at prisen afspejler det brugte børnetøjs stand – LÆS OGSÅ: Prut om prisen og spar mange penge
  • Vask børnetøjet inden dine børn får det på, så ved du at tøjet er grundigt rent. Et lille bonustip, vidste du at muggen lugt fjernes fra tøjet ved at tilsætte en anelse bagepulver til tøjvasken. Har du købt hvidt børnetøj der ikke længere er helt hvidt, så kan du tilsætte citronsaft til vasken, så bliver tøjet hvidt igen.