Hvad er en god løbesko

Leder du efter tilbud på Asics løbesko, eller er du mere interesserede i kvalitetssko fra Adidas eller Nike?
Har du overvejet at lade være med at kigge på prisen af løbeskoen, ikke fordi du nødvendigvis skal købe de billigste løbesko, men fordi undersøgelser har vist at der ikke er sammenhæng mellem kvalitet og pris for løbesko. Så det afhænger altså i højere grad af din fod, end af prisen på skoen.
Undersøgelsen viser, at der ikke er nogen forskel på de dyre løbe sko og de billige varianter. Antallet af skader og belastning på led, ankler og knæ var det samme uanset prisen på skoen.


Billige løbesko lige så gode som de dyre Asics og Adidas

Mange danskere er tilbøjelige til at vælge de dyre sko, man ønsker jo basalt set at gøre det bedste for kroppen. Og det giver måske også en god følelse, når man har de dyre løbesko på fødderne, men som så meget andet i livet så er der tale om en selvindbildt illusion.

Dyre sko kan faktisk være farlige
De dyre sko kan give løberen en falsk tryghed, så man glemmer at være forsigtig, i det øjeblik man tager de avancerede løbesko på fødderne. Det er ikke således at man automatisk kan antage, at en dyr løbesko beskytter bedre mod at vride om på anklen, risikoen hænger nærmere sammen med om skoen passer til løberens fod og løbestil.
Det er vigtigt at du vælger en sko der passer til din fod, det er faktisk vigtigere end prisen. Du skal finde de sko der passer til dine fødder, det er således vigtigt at vide om man har indadgående løbestil og har behov for indlæg eller højere sål.

Hvordan vælger jeg de bedste og billigste løbesko

Når du skal købe løbesko, så er her en række gode råd der kan spare dig for både penge og løbeskader.

  • Får undersøgt din fod og løbestil i en professionel løbebutik, fx Løberen
  • Svangen har stor indflydelse på den rette løbesko, her skal du klart lytte til eksperterne. Bemærk at det kan være en udfordring at få kvalificeret vejledning i fx Føtex’ sportsafdeling
  • En løbesko er som regel et halvt nummer større end dine almindelige sko
  • En løbesko må aldrig stramme over din vrist – de bør behagelige at have på umiddelbart.
  • Regn altid med at det tager omkring 6 løbeture før et løbesko er “løbet til”

LÆS Drop løbeskoene – løb barfodet