Gratis kunst på væggen

De fleste danske hjem har billeder på væggene, langt de fleste af disse er plakater og reproduktioner i almindelige skifterammer. De mange billige malerier pynter på væggene, og de giver bedre hygge i hjemmet end kolde og bare vægge.

Men selvom malerierne ikke er så dyre som originalerne, så er der alligevel to grundlæggende problemer med plakatkunsten!

  • Da det er reproduktioner af kendte værker, så ender man tit med den samme kunst på væggen som naboen. Da vi typisk har den samme smag som vores omgangskreds, er der særdeles stor risiko for, at vi også køber de samme plakater.
 • Når du bliver træt af plakaten, så har den reelt ikke mere værdi end det papir den er trykt på. Derfor er plakatkunst dybest også penge ud af vinduet.
  Du kan ikke skifte så tit, da malerierne jo stadig koster penge, og reelt ingen værdi ved gensalg.
  Vil du gerne kunne skifte kunst på væggene tit, og ikke spilde penge på de samme kopier som alle andre? Læs mere herunder!

Print gratis kunst fra nettet 
Du behøver ikke længere nøjes med de samme kopier som alle de andre i Bilka og IKEA

– for med den moderne teknologi kan du printe dine helt egne unikke kopier. Er du en smule kreativ og har teknisk snilde, så kan du endda lave små personlige ændringer, fx ændre farvesammensætningen eller klippe flere billeder sammen til en kollage.

På hjemmesiden DeviantArt.com kan du finde en masse gratis kunst, som du frit kan downloade i meget høj opløsning. DeviantArt hjemmesiden er et udstillingsvindue for kommende kunstnere som mødes et fælles sted på nettet, generelt er der tale om kunst af meget høj kvalitet. Det er gratis at blive medlem af DeviantArt.com, når først du er medlem vil du få en række fordele.

Sådan kommer du i gang med udsmykke hjemmet med gratis kunst fra nettet

 • Gå ind på DeviantArt.com – søg efter et bestemt motiv eller brug en af de mange kunst kategorier
 • Find motivet du gerne have udprintet og gem en kopi på din computer. Du kan også blot vælge udskriv direkte fra browseren, men det bedste resultat er dog som regel at åbne billedet separat
 • Åbn billedet i dit favorit billedredigeringsprogram – fx Paint.NET (gratis)
 • Hvis du har lyst kan du redigere billedet – ellers vælger du ”Tilpas udskrift”
 • Sørg for at motivet passer til et A4 ark eller A3, hvis du har en stor printer (eller bruger firmaets)
 • Husk altid at vælge bedste kvalitet når du udskriver billedet
 • Klip motivet ud, sæt det i klassisk glas og ramme eller en simpel skifteramme
 • Du kan nu hænge billedet op, eller du kan bruge det som en personlig gave