Billig lejebolig – sådan

Lejeboliger kan fås billigt, fordi mange af de ældre lejemål er støttet fra de offentlige myndigheder, du får altså økonomisk tilskud for at bo der.

Kommunerne har lavet aftaler med boligselskaberne om, at de offentlige tilskud også skal forvaltes således, at man kan komme foran i køen, hvis man opfylder vise kriterier. Det gavner blandt andet unge på SU og under uddannelse, eller den enlige mor eller far.

Vi giver dig her et overblik over de bedste danske boligportaler, hvor du kan se hvilke boligforeninger der har ledige lejligheder og de billigste leje priser.

Leder du efter billig bolig i København?

Kommunen har lavet en hjemmeside, hvor du hurtigt og nemt kan ansøge om en lejebolig i København. Der er mulighed for, at få et overblik over ledige lejeboliger i hovedstaden, hvilket er en kæmpe fordel da du slipper for medlemskab af flere boligselskaber, hvilket ellers koster adskillige 100 kroner om året.
Du finder de billige ledige boliger i København, hos www.skrivdigopnu.dk

Lejlighed i Århus
De billige lejeboliger i Århus finder du på www.aarhusbolig.dk – her får du en kæmpe fordel, fordi kan nøjes med at betale ca. 100 kroner for at blive skrevet op, til samtlige ledige lejeboliger i Århus kommune.

Aalborg, Odense og resten af Danmark

Ledige boliger i resten af landet registreres på www.danmarkbolig.dk, hvor man kan søge på tværs af alle boligforeninger i Danmark.
Vidste du at du kan bytte din lejebolig?
Den danske lovgivning giver faktisk lejere ret til, at bytte lejlighed på tværs af de almennyttige boliger i hele Danmark. Det giver en unik mulighed for, at springe over boligkøen og den lange venteliste hos nogle boligforeninger.