Det bedste gratis tegneprogram

Når familie fotografierne skal redigeres for røde øjne eller beskæres, så opdager du hurtigt at du mangler et ordentlig program.
Når du åbner din MS Windows maskine, så opdager du hurtigt at der ikke er installeret nogle gode programmer på maskinen som standard, du er derfor nødt til at installere dem selv.

Sparet-er-tjent.dk har samlet en række af de bedste gratis tegneprogrammer, som du kan downloade helt gratis og installere på din Windows maskine.

GIMP

Brugerne af Linux og Mac har traditionelt haft bedre billedredigerings applikationer end Windows brugerne, GIMP er derfor også et klassisk Linux program der er blevet omskrevet til glæde for Windows brugerne.

GIMP er mere avanceret og kan faktisk fuldt ud matche Adobe Photoshop, hvis man kigger på de mange muligheder for at arbejde med lag og filtre. GIMP henvender sig mest til øvede brugere, eftersom de mange muligheder godt kan få en almindelig bruger til at miste overblikket.
Download GIMP her

Paint.NET

Rigtig godt tegneprogram til Windows 2000, XP, Vista eller Windows 7. Det understøtter lag, ubegrænset fortryd, special effects, og en bred vifte af nyttige og effektive værktøjer.
Paint.NET er meget intuitivt og kan løse langt de fleste opgaver uden besvær.
Hent gratis Paint.Net

Picasa
Picasa er en komplet suite af avanceret funktionalitet, pakket ind i en dansk applikation der er meget brugervenlig, sikkert fordi det er Google der leverer programmet helt gratis.
Du får automatisk fjernelse af røde øjne, avanceret ansigtsgenkendelse, gratis webplads til dine billeder, komplet kategorisering af dine billeder og meget mere.
Download Picasa helt gratis her

LÆS: Spar penge i familien

Tux Paint – til børnene

Tux Paint er et gratis tegneprogram til Windows, Mac OS X og Linux. Programmet er lavet til små børn fra 3+ – men mindre børn kan også have glæde af programmet.
Tux Paint giver et blankt lærred og en række tegneværktøjer, der hjælper dit barn til at være kreativ. Tux Paint er blevet oversat til næsten 70 sprog, herunder også dansk.
En af de mest populære funktioner, er gummistemplet hvor barnet kan vælge mellem250 billeder, som kan indsættes i billeder.
Hent det bedste gratis tegneprogram til børn, Tux Paint