Guld købes – en god investering

Følger man med i finansnyhederne, så vil man vide at guldpriser i dag stiger konstant. Investorerne vælger i stigende grad mere sikre investeringer end værdipapirer, såsom guld og sølv.

Det er ikke os alle der ligger inde med guld smykker, den stigende guld pris gør det til en god forretning, at sælge arvesølvet for dem der har gamle smykker.

Du kan finde mange butikker med et skilt der siger ”Guld købes”, det er dog ikke alle der er lige seriøse og køber guld til markedsprisen, så det er nødvendigt at have undersøgt guld markedet så du sælger til en høj guldpris.

Når du sælger guld – guld købes af guldsmed

Salg af guld på det rigtige tidspunkt kan være en god forretning, nogen vælger ligefrem at investere i guld da det over tid har vist sig at give et fornuftigt afkast.
Som ved andre investeringer, så er timing vigtig – køb billigt og sælg dyrt. De mest fornuftige investorer bruger guld som en sikker havn ved økonomiske stormvejr som fx finanskrisen.

1) Kend de forskellige former for guld og renhed
Der er forskel på smykker og mønter, og man måler gulds renhed i karat, jo højere jo bedre. De færreste danskere har guldmønter, men de har måske arvet gamle smykker som er gået i stykker. Man vejer guld i såkaldte ounces, og der handles således efter hvor mange ounces rent guld man sælger, dvs. efter omsmeltning.

2) Guld markedet
Prisen på guld svinger dagligt, i de seneste år har guld priserne været stødt stigende, så det er usikkert om denne udvikling fortsætter. Men med de økonomiske skvulp i verdensøkonomien, så vil guld sandsynligvis også i de kommende år være populært. Men husk, det er investering som så meget andet, og du kan risikere at tabe penge hvis du handler på et uheldigt tidspunkt.

3) Guld købes butikker

Se dig godt for inden du sælger dine gamle smykker, der er stor forskel på de forskellige guldsmedes priser. Undersøg altid 3-4 steder, gerne i forskellige byer, således sikrer du dig den højeste pris for dit guld.

Det er også muligt at sælge guld direkte på nettet, her får du en kuvert der kan sendes direkte til firmaet, hvorefter pengene overføres til dig. Tjek altid andres anmeldelse af sådanne firmaer, da det jo nødvendigvis ikke er det samme som en fysisk guldsmed.