Insekt fastelavnsdragt

Hvis dine børn kan lide at klæde sig ud som insekter, så kan det være et sjovt fastelavns kostume. Du behøver ikke at nøjes med at bruge insektkostumet til fastelavn, ungerne vil elske at have et udklædningsskab, hvor de kan vælge forskellige kostumer til udklædning.

Det behøver ikke at være dyrt at lave dine egne hjemmelavede kostumer, du kommer langt blot ved at bruge noget aflagt tøj og genstande fra din lokale genbrugsbutik. Det spiller ikke den helt store rolle, hvorvidt du er meget dygtig ved symaskinen eller en ferm gør-det-selv type, det allervigtigste er at du er kreativ og bruger fantasien.

Sådan laver din egen insektdragt
Du skal bruge:

  • Sweatshirts (sort skjorte eller t-shirt) og joggingbukser
  • Filt stof
  • Nål og tråd eller symaskine eller limpistol
  • Garn
  • Svederemme
  • Piberensere

1. Kroppen
Start med en grundlæggende krop til dit hjemmelavede fastelavnskostume. Brug joggingtøj eller langærmet bomulds skjorter og bukser. En helt sort dragt vil være et passende grundkostume til de fleste insektdragter, så som mariehøns, biller, guldsmede og fluer. Hvis du ønsker at lave et rigtig farverigt insekt, så kan det være en god idé med en tynd bluse i en kraftig farve, en humlebi fastelavnsdragt, kan fx laves blot ved at male striber på en gul bluse.

2. Prikker og striber på kostumet

Sy eller lim insektets særlige attributter på dit barnets sorte dragt.
Laver du en mariehøne, klipper du cirkler af sort filt og limer eller syr dem på bagsiden af blusen. Er du ved at lave en humlebi fastelavnsdragt, klipper du selvfølgelig strimler at sort filt, det kan være en bedre end at male striberne på. En sommerfugls vinger kan laves af filt eller alternativt af pap, prikkerne laves igen ud af filt eller du kan male dem på vingerne.

LÆS OGSÅ: Få inspiration til din hjemmelavede fastelavnsdragt

3. Masser af arme og ben på insekt fastelavnskostumet
Tilføje ekstra arme og ben er essentielt for et flot insektkostume. Det bedste er at tage et par gamle sorte strømpebukser som fyldes med fx skumgummistykker eller sammenkrøllede strømper. De ekstra arme og ben syes på fx armhulerne – bemærk at det kan være svært at få limen til at holde, så det vil som regel være bedst at sy på dem med en stærk tråd.

4. Dragtens følehorn
Giv dit barn insekt antenner :-). Tage en normale hårbøjle og bind de to piberensere rundt om den, det gør du så følehornene kommer cirka 5-8 cm fra barnets ører. Klip små filt cirkler og klistrer dem på følehornene.