Gratis navigation til mobilen

Du ejer måske allerede en GPS – typisk en Garmin eller en TomTom. En GPS er en herlig gadget, men den har et stort handikap – vejene ændres nemlig konstant. Skal din GPS opdateres med nye kort, så koster det penge, og skal du have et livstids abonnement til GPS’en så koster det typisk 700-1.000 kr.

Google Navigation til mobilen

Heldigvis har Google en fantastisk løsning på problemet med manglende kortopdatering, nemlig Google Maps Navigation til din Android telefon. Ideen er, at du downloader de kort du skal bruge over telefonens datanetværk, på den måde har du altid friske kort til rådighed. Den gratis satellit navigation fra Google giver dig tilmed mulighed for, at se kortene i 3D med streetview, hvilket er en virkelig imponerende feature, som desværre kun virker på større veje og i byerne.

Google Maps Navigation imponerer lige fra starten. Installationen er ligetil, du søger efter Google Navigation i Android Market, herefter har du din billige GPS i løbet af få minutter.

Ej blot rutevejledning
Google Maps Navigation største styrke er naturligvis, at den er forbundet til nettet og altid opdateret. Du kan finde seværdigheder, adresser eller blot browse til punkter på kortet, og derefter navigere til dem på utrolig hurtig og nem måde.

Bruger du navigationen i bilen, så kan det være besværligt at indtaste en adresse på Androids touch display, derfor er det smart at der indbygget stemmegenkendelse i Google Maps Navigation.

Det er brugervenlig GPS som i modsætning til GPS Navigation fra Nokia OVI, som også er gratis, så Googles løsning langt mere brugervenlig og den udnytter det begrænsede skærmareal langt bedre.

Fordele og ulemper ved Google Navigation

+ Gratis, klik og download
+ Stemmestyret navigation
+ 3D billeder (streetmaps)
+ Udviklet af Google = godt integration i Android OS
+ Opdaterede kort
+ Søgning efter interessepunkter på nettet

– Intet kort materiale på mobilen, problem i område uden 3G dækning
– Skærmen er ikke så stor som en traditionel GPS