Gratis spil på Travian.dk – on-line strategispil

Hvorfor bruge penge på dyre on-line spil, når de allerbedste af dem er helt gratis.

Travian er et fremragende og helt gratis browser spil – som oven i købet er blevet kåret som det bedste browser spil.

I spillet skal du være en almindelig beboer i en landby, du skal således mestre alle de discipliner det kræver for at overleve hverdagen. Du skal sørge for mad på bordet og du skal løbende dygtiggøre dine færdigheder – er du håndværker, politiker, sværdkæmper eller måske diplomat.
Spillet har mange forskellige facetter lånt fra andre kendte strategispil som fx Civilization og Settlers. Travian.dk er dog helt gratis at spille, og koster ikke flere hundreder kroner om måneden i abonnement som WoW.

Travian er det rigtige sted at starte, når du vil begynde at spille on-line spil på nettet, og du bliver hurtigt bidt af stemningen, som naturligvis forstærkes af, at det er rigtige mennesker bag de andre figurer i spillet.

Sådan kommer du i gang

Du skal ikke downloade programmer eller plug-ins, faktisk afvikles alt i din browser med den nyeste AJAX klient teknologi. Alle de store browsere er understøttet, du kan dog undersøge hvilken der er hurtigst til grafikken, da styrkeforholdet mellem fx Microsoft Internet Explorer og FireFox løbende ændres.
Spillet kan naturligvis afvikles på alle enheder der understøtter HTML og AJAX scripting, det betyder at du frit kan vælge om det skal være en Apple, Windows eller Linux.

Travians grundlæggende
Du spiller sammen (og mod) tusinder og atter tusinder af spillere på nettet, hvor I kæmper om hvem der kan høste flest ressourcer i spillet. List og snilde er dog også nødvendigt at besidde, da Travian i høj grad også er et strategispil.

Du kan vælge at lære din karakter et nyt håndværk i spillet, eller handle færdigheder med andre spillere, det sidste kræver selvsagt at du har optjent tilstrækkelige med ressourcer.

Et af de sjove (og en tidsrøvende) elementer i spillet er, at du kan bygge dit eget hus og udstyre det med effekter, efterhånden som du bliver tilstrækkelig rig til at købe nyt gear. Din karakter kan faktisk foretage de fleste dagligdags ting, såsom at bade, spise, sove eller skifte tøj.

Travian spillet har naturligvis også indbyggede missioner som du kan fuldføre og dygtiggøre dig i, således at du stiger i graderne. Der afholdes også turneringer, hvor mange spiller kæmper om at blive den bedste.

Alt i alt så er Travian et rigtig underholdende og komplekst spil med en underliggende social og økonomisk strategi indbygget. Du kan hurtigt blive fanget i lang tid, da dine modspillere ofte giver dig kamp til stregen, hvilket selvfølgelig skyldes at det er rigtige mennesker og ikke en computer. Det bedste er, at det er helt gratis! Så snart du har oprettet en profil, så kan du komme i gang med at spille Travians i din browser.

Undgå at blive snydt af gratis spil på nettet
De der spiller Farmville Gården på Facebook kommer i kontakt med freemium modellen, og selvom de ikke er bekendt med begrebet. Kort fortalt så er definitionen på freemium, at man får en del af spillet gratis, mens ekstra udstyr og bonuselementer koster penge. Freemium er en amerikansk sammentrækning af Free og Premium.

Desværre er der mange danskere, især børn, der har gjort dyrtkøbte erfaringer med denne delvis betalingsmodel, der ligner den er gratis selvom den koster mange penge. Både PC, iPhone og Android spil kan koste dyrt, fx har Smølferne til iPhone kostet en 13årig pige over 20.000kr.