Fastelavn ideer til billigt kostume

Hvorfor dog købe dyre kostumer til børnene i Fætter BR og andre legetøjsforretninger, de koster en formue og alle børnene ender i ens dragter.

Det er ikke så svært at sy sit eget kostume, og laver du en hjemmelavet fastelavns dragt er du sikker på at dit barn ikke ligner de andre. Her kan du få en idé til fastelavns dragt, og du kan jo variere alt efter evner og kreativitet.

Krokodille dragt

Sværhed: Nem
Du kan i stedet for at købe en færdiglavet dragt, lave dit eget farlige krokodille kostume ud af en papkasse, noget brunt indpakningspapir, grøn maling, silkepapir og lidt tape.
Du kan nemt klippe og folde kostumet, således at du får en troværdig krokodille dragt uden at bruge de helt store midler. Det er ikke strengt nødvendigt at male kostumet grønt, men sammen med en grøn ansigtsmalling, så er det prikken over i’et.

Har du flere børn, kan du jo lave et tema omkring krokodille dragten, hvor der er et andet barn der er klædt ud som en figur hvor der også optræder en krokodille. Det kunne være fx Indiana Jones eller Peter Pan og Kaptajn Klo – man kan variere teamet i det uendelige.

En hyldest til flagermusen

Sværhed: Nem
Flagermus er efter sigende et nyttedyr for de danske landmænd, da de spiser insekter og myg. Økosystemet ville ganske simpelt ikke være det samme uden flagermus. Desværre er flagermusen et misforstået dyr, der ofte sammenlignes med blodtørstige vampyre. Og så er flagermusen desværre også på tilbagetog i Danmark, da de naturlige levesteder forsvinder.

Til fastelavn kan du lave din egen hyldest til det lille bevingede dyr, simpelthen ved at klæde dig selv eller ungerne ud som flagermus. Flagermus kostumet er også perfekt til halloween, da den er et kendt symbol på den uhyggelige aften.
Det behøver ikke at være svært at lave en hjemmelavet flagermus dragt, det kræver blot en gammel paraply og en sort sweatshirt med hætte. På billedet ses en meget simpel flagermus dragt, som du kan fremstille uden de helt store omkostninger.
Når du skal lave vingerne til flagermusen, så er det nødvendigt at klippe paraplyen over med fx en skævbidder eller knivtang.

Den bortførte havfrue

Sværhed: Svær
Alle kender H.C. Andersens historie om den lille havfrue Ariel, som er filmatiseret af Disney.
Det er ikke let at være klædt ud som havfrue, da hun jo har en hale der er svær at gå med.

Men se så denne udklædning på billedet, hvor havfrue kostumet er kombineret med en pirat der bærer hende. Det kræver selvfølgelig lidt mere end de andre kostumer på denne side, men resultatet er også både overraskende og anderledes. Så kan du ikke vælge om du skal være en farlig pirat eller en smuk havfrue til fastelavn, hvorfor så ikke være begge dele?

Se flere kostumer til børn og barnelige sjæle – de kan alle laves på et lille budget

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*