Nyt job – sådan kommer du videre

Når du er blevet fyret fra et job, vil du hurtigt begynde at tænke på, hvordan du igen får et andet job. Det kan være vanskeligere at få et job, når man først har prøvet at blive fyret, da du desværre kan ende i en negativ selvforstærkende spiral.

Vores sparetips er tiltænkt de mennesker der gerne vil spare, men det er klart at det først og fremmest gælder om, at få en stabil indtægt.

Der er en række vigtige tips til dig der ønsker, at øge din chance for at få job hurtigt igen.
Følg disse tips for, at få et nyt job igen efter at være blevet fyret. 

Job igen – tip 1:
Vent til den værste vrede er aftaget! Det er ret nemt at blive vred, når du prøver at blive fyret. Hvis du hoppe direkte ud i jobsøgning, risikerer du at indtaste et interview med en negativ holdning eller foretage nedsættende bemærkninger om din tidligere arbejdsgiver, hvilket ikke vil give dig nogen point i forhold til de andre ansøgere. Vent hellere et par dage eller 2 uger, inden du skriver den første ansøgning, så har du haft tid til at slappe af og reflektere over din situation.

Job igen – tip 2:
Styrk dit CV. Et opdateret CV, der fokuserer på dine resultater og baggrund er nødvendigt, når du starter med jobsøgning. Fokus på, hvordan dine handlinger på de seneste job har medvirket til at forbedre produktiviteten eller effektiviteten. Lav et kort og præcist CV – glem ALT om CV kurser, lav et CV du synes er godt og ikke et der er magen alle de andres.

Job igen – tip 3:
Netværk med tidligere kolleger. Brug professionelle netværk som fx LinkedIn, det er fantastisk mulighed for, at markedsføre dig selv. Kan du blive anbefalet til et job af en person i dit netværk, så er du allerede foran på point i forhold til de andre ansøgere. Faktisk bliver langt de fleste job aldrig nogensinde opslået, da de besættes igennem netværket.

Job igen – tip 4:

Find gode referencer, der kan bekræfte dine evner i tidligere job, ligeledes kan det understøtte at du er den rette til det nye job. Når du har en liste over tidligere chefer eller kolleger, der er villige til at stå inde for dig, vil det bidrage til at den nye potentielle arbejdsgiver finder dig interessant.

Job igen – tip 5:

Fortæl så vidt muligt åbent om, hvorfor du blev fyret fra din sidste job. Ingen grund til at prøve skjule noget i jobsamtalen. Jo mere åben og ærlig du er, jo bedre kan HR personen vurdere dig som person. Det viser at man er villig til at komme videre, når man åbent tør tale om noget så personligt uden det bliver en negativ opremsning.

Job igen – tip 6:
Oprethold den positiv holdning. Selvom du er blevet fyret, skal du bevarer din optimistiske personlighed og huske dig selv på dine evner og kvalifikationer. Det er den absolut nemmeste måde hurtigt at komme i job igen.