Skru prisen ned på din ejendomsmægler

Du tror måske ikke at det er muligt at forhandle pris ned hos din mægler – men det er langt fra tilfældet. 

Krisen har gjort at der er skærpet konkurrence blandt de store ejendomsmægler kæder som Home, EDC, RealMæglerne og DanBolig. Det er faktisk ganske normalt, at du som boligsælger kan få et pænt afslag i prisen for salæret, som normalt ligger på et sted mellem 50.000-100.000 kr.

Faktisk har undersøgelser vist, at ca. 33% af alle bolighandler resulterer i et nedslag i prisen for mæglerens ydelser. Prisnedsættelsen på mægler salæret er typisk på et sted mellem 20-25% – hvilket giver en typisk besparelse på 10.000-25.000 kroner. afhængig af salgsprisen.

Hvor meget kan du spare på din mægler?

Jo flere ejendomsmæglere der er i et område, jo større vil konkurrencen forhåbentlig også være. Du skal derfor heller ikke forvente, at den lille lokale ejendomsmægler i en lille provinsby vil særlig forhandlingsvillig.

En anden parameter der afgør, om en mægler er villig til at forhandle om salæret er, hvor længe der går før din bolig er solgt. Jo kortere liggetiden er, jo hurtigere tjener mægleren sine penge, han er derfor også nemmere at presse ned i pris.

Prøv flere ejendomsmæglere
Der er dog en del der har svært ved at forhandle med de største ejendomsmæglere, her vil et godt råd være, at spørge flere forskellige mæglere og gerne nogle af de lidt mindre kæder som fx RealMæglerne.