Prepping på budget

Overlevelsesgrej,

I en verden, hvor uforudsete begivenheder som naturkatastrofer, strømafbrydelser og andre nødsituationer kan opstå, er det vigtigt at være forberedt. Overlevelsesgrej kan hjælpe dig med at klare dig i disse situationer, og det behøver ikke at koste en formue. I denne artikel gennemgår vi, hvad du skal have i dit overlevelseskit for at være bedst muligt forberedt – uden at sprænge banken.

1. Vand og vandrensningssystemer

Vand er essentielt for overlevelse, og derfor er det vigtigt at have adgang til rent drikkevand. Du behøver ikke købe dyrt vandrensningsudstyr; et par enkle vandrensningstabletter, som kan købes billigt online, kan gøre en stor forskel. Desuden kan du genbruge store plastikflasker og fylde dem med vand fra hanen som en billig måde at have en nødvandsforsyning på.

2. Mad og opbevaring

Langtidsholdbar mad behøver ikke være dyr. Kig efter tilbud på konserves og tørret mad i supermarkedet. Puls (bønner, linser, ris og pasta) er billige og kan holde sig i lang tid. Overvej også at lave din egen tørrede mad ved hjælp af en ovn eller dehydrator – det er billigere i det lange løb og giver dig fuld kontrol over ingredienserne.

3. Førstehjælpsudstyr

Et godt førstehjælpskit behøver ikke koste en formue. Køb basisvarer som bandager, desinfektionsmiddel og smertestillende medicin på tilbud. Du kan ofte finde billige førstehjælpskit i discountbutikker, som du så kan supplere med de specifikke ting, du har brug for. Glem ikke at tjekke apoteker for generiske versioner af dyre medicinprodukter.

4. Værktøjer og udstyr

Grundlæggende værktøjer kan købes billigt, især hvis du kigger efter brugte ting på loppemarkeder eller online markedspladser som DBA. En multiværktøjskniv, en billig lommelygte med ekstra batterier, og en simpel nødradio behøver ikke koste meget. Genbrug er din ven – tjek dine skabe og garager for udstyr, du allerede ejer, som kan indgå i dit overlevelseskit.

5. Tøj og beskyttelse

Brug det tøj, du allerede har, og som er velegnet til forskellige vejrforhold. Lag-på-lag-princippet er effektivt og billigt – du behøver ikke dyrt specialtøj. Kig efter regnponchoer og termotæpper i discountbutikker. Secondhand butikker kan også være en guldmine for billigt og funktionelt tøj.

Konklusion

Du behøver ikke bruge mange penge for at være godt forberedt på nødsituationer. Ved at planlægge nøje og udnytte tilbud og genbrugsvarer kan du sammensætte et effektivt og billigt overlevelseskit. For flere tips og råd om prepping og overlevelsesgrej, kan du læse mere i denne artikel fra TV2.