Rig efter 40 år – del 4

Mand der tænker på økonomi i 40erne
Mand der tænker på økonomi i 40erne

31. Gennemgå dine begunstigede

Når du når dine 40’ere, er der sandsynligvis sket mange livsændringer. Derfor kan dine begunstigede oplysninger være forældede. Husk, at dine begunstigede oplysninger på dine konti overtrumfer, hvad der står i dit testamente. Hvis din tidligere ægtefælle stadig er opført på din livsforsikring eller pensionskonto, bør du overveje at ændre det. Gennemgå dine begunstigede hvert år og lav nødvendige ændringer.

32. Gennemgå din forsikringsdækning

Nu er et godt tidspunkt at gennemgå din forsikringsdækning. Har du stadig brug for kaskoforsikring på din gamle bil? Skal du øge din husforsikringsdækning på grund af prisstigninger? Er din sundhedsforsikring stadig passende? Gennemgå de policer, du har haft i 10 år eller mere, og sørg for, at dækningen stadig passer til dine behov. Lav ændringer hvis nødvendigt.

33. Pas på dit helbred

Hvis du vil have en mere behagelig fremtid, skal du passe på dit helbred i dag. Sørg for at spise sundt og opretholde et passende niveau af fysisk aktivitet. Jo sundere du er, jo flere penge sparer du nu (og senere), og jo mere vil du generelt nyde dit liv.

34. Prøv “mini-pension”

Du behøver ikke vente, til du er for gammel til at nyde pensionen. Hvis du har mulighed for det, kan du overveje at tage “mini-pension”. Du kan arbejde i et år eller to og derefter tage et par måneder fri til at rejse og nyde dig selv. Når du kommer tilbage, kan du finde et nyt job. Denne tilgang kræver lidt ekstra planlægning og opsparing, men det kan være en god måde at nyde livet efter børnene er flyttet hjemmefra, mens du stadig er ung nok til at nyde det, du laver.

35. Overvej at nedskalere

Nu er et godt tidspunkt at nedskalere din livsstil. I slutningen af 40’erne giver det mening at overveje at reducere de ting, du har. Har du brug for et stort hus nu, hvor børnene flytter hjemmefra? Hvor mange biler har du brug for? Kan du klare dig med færre ting? Overvej at forenkle din livsstil og nedskalere, så dine penge kan rettes mod dine prioriteter.

36. Tag dig tid til at slappe af

En del af livet handler om at nyde sig selv og slappe af. Du har måske arbejdet i et hektisk tempo gennem hele dine 30’ere, men nu er det tid til at sætte farten lidt ned og nyde dit liv. Lær at slappe af og give slip. Det er bedre for dit fysiske helbred og dit mentale helbred. Kør ikke dig selv så hårdt, at du bryder sammen.

37. Lær ny teknologi

Hold dig opdateret med teknologi. Hvis du holder dig ajour med computere, AI og anden forbrugerteknologi i dine 40’ere, vil du være mere vant til de fortsatte ændringer, der kommer senere. Teknologi kan hjælpe dig med at holde dig frisk, holde dit sind aktivt og hjælpe dig med at følge med tiden. Hvis du vil forberede dig på et bedre liv generelt, er det en god idé at holde sig opdateret med teknologi.

38. Vær åben for nye ting

Evnen til at tilpasse sig er vigtig hele livet. Uanset om det er at være fleksibel i din karriere, så du er mere markedsførbar (og har højere indtjeningsevne), eller at være fleksibel på andre måder, så vær åben for nye ting. Finansiel fleksibilitet går hånd i hånd med et godt helbred og fleksibilitet i andre områder af dit liv.

39. Mål din fremgang mod dig selv

Forhåbentlig har du i dine 40’ere givet op med at forsøge at sammenligne. Men hvis du stadig måler din økonomiske situation mod, hvor andre er, er det nu et godt tidspunkt at stoppe. Mål din fremgang mod dig selv, og beslut dig for at gøre det bedre for din egen skyld – ikke for at imponere andre.

40. Nyd dine penge nu

Selvom du ønsker at bruge dine 40’ere til virkelig at sætte fart på din pensionsplanlægning, skal du ikke glemme at nyde dine penge nu. Du har arbejdet hårdt for at nå hertil, og hvis du har råd til nogle af livets fornøjelser, så gør det. Du ønsker ikke at vågne op om 20 år og fortryde, at du fuldstændig spildte dine 40’ere, selvom du ikke behøvede.