Rig efter 40 år – del 3

Økonomi i 40'erne
Økonomi i 40'erne

21. Tænk over, hvad du vil lave når du er pensioneret

Hvordan ønsker du, at din pension skal se ud? Sandsynligvis har du mål og interesser ud over bare at sidde derhjemme hele dagen. Tænk over, hvad du vil – om det er et deltidsjob med noget, du elsker, eller at forfølge en ny hobby – og find ud af, hvad der skal til for at få det til at ske. Dette kan betyde, at du skal justere dine nuværende prioriteter, så du er klar, når tiden kommer. Giv det noget tanke, og lav derefter finansielle justeringer, så du kan støtte dig selv, som du ønsker.

22. Vedligehold din nødfond

Forhåbentlig har du opbygget en nødfond (reserveopsparing) over tid. Hvis du har en nødfond, så sørg for, at du vedligeholder den. Overvej at gøre den lidt større, mens du går igennem dine 40’ere – dette kan hjælpe dig når livet giver uforudesete udfordringer. Sørg for, at du genopbygger din nødfond, når du bruger af den.

Nu er det et godt tidspunkt at overveje, om nogle af de penge måske ville gøre det bedre andre steder. Måske behold noget af det i en skattepligtig investeringskonto, så det har potentialet til at vokse. Sæt dog ikke for meget på spil: Du har stadig brug for, at det er tilgængeligt til ægte nødsituationer.

23. Undgå paniksalg, når markedet falder

Nu hvor du er i 40’erne, er udsigten til pension sandsynligvis langt større. Som følge heraf er det lettere at gå i panik, når du ser markedsvolatilitet. Det er især vigtigt nu, at du ikke kaster dig ud i paniksalg. Over tid klarer markedet sig fint, og salg nu vil kun realisere dine tab. Det går op og ned. Hvis du har en solid langsigtet investeringsplan, skal du ikke fuldstændig kaste den væk, fordi du er bange. Det kan føre til endnu større problemer i fremtiden.
Se også: Sådan investerer du dine penge bedst

24. Få hjælp til finansiel planlægning

Nu hvor du har flere aktiver, kan du være i tvivl om, hvordan du bedst anvender dem. At få hjælp til finansiel planlægning i dine 40’ere er en god idé, fordi det giver dig solid hjælp til at organisere din økonomi fremadrettet. Dette er et godt tidspunkt, fordi du har nok aktiver til at være effektiv, og det er stadig tidligt nok til at sætte dem i arbejde for dig. Du behøver ikke få nogen til fuldstændig at overtage forvaltningen af dine aktiver, men det hjælper at sidde ned med en kyndig finansiel professionel og planlægge de næste 20 år eller deromkring.

25. Opret et testamente

Hvis du ikke har et testamente endnu, så opret et nu. Hvis du allerede har et testamente, så gennemgå det for at sikre, at det stadig afspejler dine ønsker. Du vil sikre dig, at dine aktiver bliver fordelt på en måde, du foretrækker.

“Et testamente hjælper dine familiemedlemmer med at tilpasse sig og skabe orden i kaos,” siger John Corcoran, advokat og ekspert i forretningsnetværk. Det sikrer, at dine aktiver bliver overdraget på en ordentlig måde og gør virkelig livet lettere for dine pårørende, fordi de ikke skal gætte sig til dine intentioner eller kæmpe om dine aktiver – hvilket desværre ofte splitter en familie til atomer.

26. Få hjælp til udbetaling til familien

Udover et testamente kan det nu være et godt tidspunkt for anden hjælp til udbetaling. Hvis du er i 40’erne og har haft rimelig succes, kan du overveje forskellige muligheder for at give dine børn et årligt tilskud. Overvej fordelene ved at give dine penge væk i stedet for at de først fordeles når du dør.

27. Start skatteplanlægning

Mange mennesker tænker ikke på skatteplanlægning. Så vigtigt som skatteplanlægning er, når du er ung, bliver det stadig vigtigere, når du bliver ældre. Rådfør dig med en revisor, der kan hjælpe dig med at finde de bedste måder at reducere skatteforpligtelser på hvert år og i fremtiden. Skatteplanlægning er en vigtig del af at spare penge nu og planlægge til pension.

28. Overvej invalideforsikring / erhvervsforsikring

Hvis du ikke har invalideforsikring, er dine 40’ere et godt tidspunkt at overveje det. Du er i den sidste sprint mod pension. Hvad sker der, hvis det uventede betyder, at du ikke kan tjene til livets ophold længere? Du kunne trække på din pension tidligere eller tømme din nødfond (eller begge dele). Invalideforsikring kan hjælpe dig med at undgå denne skæbne. Det kan give indkomstudskiftning, hvis du ender med at have brug for det.

29. Overvej opsparing til rengøring i eget hjem

Når du er i slutningen af 40’erne, kan det være et godt tidspunkt at begynde at spare op til rengøring i eget hjem. Efterhånden som du bliver ældre, kan det blive mere udfordrende at holde hjemmet rent og ryddeligt. Ved at opspare penge specifikt til rengøringstjenester kan du sikre, at dit hjem forbliver velholdt uden at skulle bekymre dig om de fysiske krav ved rengøring.

Regelmæssig rengøring kan også forbedre dit velbefindende og din livskvalitet, da et rent hjem kan reducere stress og skabe en mere behagelig bolig. Overvej at inkludere denne udgift i dit budget og undersøg lokale rengøringstjenester, der passer til dine behov og økonomi.

30. Overvej at justere din livsforsikringsdækning

Selvom du tegnede en livsforsikring i dine 20’ere, er det vigtigt at evaluere, om dækningen stadig matcher dine behov. Efterhånden som du bliver ældre, kan dine økonomiske forpligtelser ændre sig, og det kan påvirke, hvor meget forsikringsdækning du har brug for. Overvej at justere din forsikringsdækning for at sikre, at den passer til din nuværende situation, uden at betale for mere end nødvendigt. Det kan være en god idé at tale med din forsikringsrådgiver om dine muligheder og finde en balance mellem pris og dækning, der passer til dine personlige behov..