Drop bilferien

Derfor skal du ikke tage bilen sydpå

Elsker du sydens varme, det stabile klima, de billige hoteller og børnevenlige camping pladser? Mange danskere er vilde med sydeuropa og kører gerne den lange tur i egen bil, de færreste tænker dog på at det faktisk er en rigtig dårlig idé og ofte meget dyrere end alternativerne.
Sparet-er-tjent giver her en række grunde til at droppe bilturen sydpå – du får også en række gode ideer til at gøre ferien billigere.

Det er meget billigere at tage bilen sydpå end at bestille dyre flybilletter til Italien eller Grækenland, sådan tænker mange danskere desværre, de glemmer hvad det egentlig koster at køre én kilometer i bilen. Det er simpelt at kigge på hvor meget benzin man bruger på at tanke bilen på vej mod sydens sol, men den reelle udgift er dog langt højere end blot brændstoffet.

For hvem km der køres i bilen skal der medregnes både slidtage og værditab, det betyder at den reelle udgift for de fleste mellemklasse biler er ca. 3.50-4.50 kroner per km, regnes der med 4 kroner per kørt km betyder det faktisk at den reelle udgift for en smuttur til Palermo er skræmmende 22.000 kr.

Grunde til at bilferie er en dårlig idé:

  • Har I små børn er det rigtig mange timer i bilen, hvilket kan være en stor prøvelse. Det er ikke sjovt for børnene eller de voksne
  • Den egentlige udgift per kilometer er langt højere end du tror
  • Det kan være en stor prøvelse for især ældre biler at køre så langt, det kan nemt resultere i dyre reparationer
  • Værditabet på bilen er meget større end du tror

Alternativer til den dyre kør-selv ferie

Toget:

En overset mulighed der især er ideel for børnefamilien, da man kan medtage børn under 15 år helt gratis!
Du bliver ikke træt på samme måde som i bilen, da man kan gå rundt og børnene kan aktiveres med spil og andre aktiviteter.
Toget er som regel billigere end flyet

Bussen:
Billigt alternativ, men ikke velegnet til børnefamilien, da mulighederne for adspredelse er små.

Flyet:
Hurtigt og billigt

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*