De gratis glæder for børnene

Som forælder vil man jo allerhelst lave noget sammen med børnene, der er jo ikke meget ved at sidde og hænge derhjemme hele weekenden eller ferien. Men hvad skal vi egentlig lave i ferien? Og kan vi lave noget som ikke koster en formue. Vi har samlet en række gode ideer til gratis aktiviteter som du kan lave sammen med børnene.

Gode tips til gratis ting du kan lave med børnene
Madsby Legepark

Fredericia kommune har Danmarks største offentlige legeplads, Madsby Legepark, der er gratis entre og familien kan prøve utallige aktiviteter helt gratis. Der er flere traditionelle legepladser i legeparken, og så har man også lavet en fantastisk naturlegeplads (skovlegeplads), hvor især de større børn virkelig kan udfolde sig.
Som en ekstra bonus har Madsby Legeparken, også gratis zoo, hvor børnene kan opleve de udstillede dyr helt tæt på. Der er endvidere en stor indhegning, hvor børnene kan klappe geder og gedekid.
Du finder Madsby Legepark på adressen Lumbyesvej 45 i 7000 Fredercia, ring på telefon 7210 6862 for mere information.

Påskeferien, Sommerferien, Efterårsferien

Det lokale storcenter

Det er vigtigt for et storcenter at lokke kunder til – derfor har de fleste større storcentre aktiviteter for børn året rundt, da man på den måde tiltrækker mange kunder til storcentrets butikker. Aktiviteterne er gratis og børnene får typisk en kvalitetsoplevelse, sammen med kendte skuespillere eller kendte figurer som fx julemanden, da storcentrene sjældent sparer på noget!
Du kan endda være heldig, at der også uddeles gratis gaver til børnene, det er især udbredt i julemånederne.
OBS – husk nu at storcentrene prøver at få dig til at bruge penge, så beslut dig på forhånd til hvad du ønsker at købe!

Vinterferien, påskeferien, sommerferien, vinterferien, juleferien

Tag ungerne med på arbejdet for en dag
Hvad arbejder mor og far egentlig med? Det spørgsmål stiller mange børn hver eneste dag deres forældre, det er naturligt for børnene at vise interesse for deres forældre, men sjældent nemt at forklare.
Hvorfor ikke tage dit barn med på job for en enkelt dag, det er noget som især større børn synes er rigtig spændende, da de får et sjældent indblik i mor og fars travle hverdag på jobbet.

Vinterferien, påskeferien, sommerferien, vinterferien, juleferien

En tur i de danske skove, strande og natur

Brug naturen, den er lige udenfor døren og børn elsker generelt at komme ud i den friske luft. Skovene er hit året rundt blandt ungerne og hvis du har overskud til det, så er det en god idé at invitere en legekammerat med på skovturen.
Det er muligt at besøge naturen året rundt, så længe I har den rette påklædning, det er især interessant for børn, hvis du forklarer dem hvad der sker i løbet af året med de skiftende årstider.

Vinterferien, påskeferien, sommerferien, vinterferien, juleferien