Billigt Sonos alternativ

Sonos er et fantastisk stykke hardware, de er markedsledende indenfor musik streaming til private, og
derfor er prisskiltet også urimeligt højt.

Har du allerede et godt anlæg, men hvor du ikke kan spille din yndlingsmusik fra Spotify, så er Sonos måske nok det nemmeste, men ikke nødvendigvis den mest optimale løsning.
Sonos er god til at afspille digitale medier, men dit gamle anlæg har med stor sandsynlig meget bedre højtalere og lydkvaliteten er også ofte meget bedre.

Så hvordan kan du bevare investeringen i dit gamle analoge anlæg, uden at skulle investere 3.000-4.000 kroner i et Sonos system, som ikke leverer samme lydkvalitet?

Bluetooth audio dongle

Når du skal forbinde dit digitale lyd univers med dit gamle analoge anlæg, så er den bedste løsning at købe det der kaldes en “Bluetooth audio dongle”. Enheden ligner mest af alt en USB nøgle og de fleste får faktisk også strøm via USB standarden.

En Bluetooth lyd dongle koster ca. 25-50 kroner på eBay.com, og du kan rolig købe fra de kinesiske sælgere, så længe du vælger en sælger med en høj rating. Det eneste du skal forvente, er at der sommetider kan gå lidt tid før din leverance når frem.

Instruktioner

 

  1. Tilslut mini-jack stikket til dit anlæg. Typisk i AUX stikket eller i “Audio In”
  2. Tænd dit gamle anlæg
  3. Tænd din bluetooth audio dongle – den vil nu typisk begynde at blinke
  4. Tag nu din enhed, Android telefon eller Apple iPhone og gå ind under Bluetooth indstillinger og tryk “Søg”
  5. Vælg Bluetooth-lydenheden
  6. Dit gamle anlæg er nu blevet opgraderet til et moderne digitalt anlæg

 

Du kan nu steame musik direkte fra din smartphone eller tablet, og du vil blive overrasket over rækkevidden for bluetooth, som faktisk er langt bedre end de fleste tror.

Husk: Hvis du ønsker at bruge flere mobile enheder samme med dit nye opgraderede anlæg, så skal du altid huske at frakoble enheden først, da du ellers ikke kan tilslutte til en anden enhed.

 

Læs her hvordan du kan tilslutte Chromecast Audio til et gammelt anlæg, det er en fed løsning til en billig pris.

B&O BeoSound 8 to Streaming monster