Mad fra udlandet er sundhedsskadeligt

Når du står ved hylderne nede i supermarkedet skal du kigge efter prisen på varerne, ingen grund til at vælge de dyreste produkter!

Men du skal desværre også passe på med hvad du køber, der er lande hvor der er store problemer med fødevarehygenien, faktisk er maden direkte farlig hvis du er uheldig.

Udenlandsk mad kan være fyldt med livsfarlige bakterier og vira, primært fordi man producere fødevarerne under uhumske forhold

Kilde: DR.dk, Kloakspildevand i de udenlandske fødevarer

Mange danske fødevareproducenter flytter i disse år produktionen til Østeuropa, fordi lønningerne er noget lavere, flytningen sker udelukket pga. de sparede produktionsomkostninger.
Kvaliteten er sekundær, det eneste der tæller er den lukrative forretning ved, at få producere sine produkter i fx Polen.

Der har tidligere været danskere der blevet syge og døde, fordi havde indtaget frugt der var forarbejdet i Polen, mange husker med gru de mange tilfælde af Roskilde syge forbundet med polske hindbær.
LÆS: Polsk bær spredte sygdom.

Seneste har Skælskør og Svansøe (kendt under Scandic Food A/S) valgt at flytte produktionen af marmelade og grød til Polen, på trods af de normalt har været kendt for producere kvalitetsprodukter.
I fremtiden vil de danske forbrugere skulle gå langt uden om Skælskør og Svansøe, hvis de ønsker en ordentlig dansk kvalitet. Ingen ønsker spise det ristede brød med syltetøj, hvis det er med livet som indsats.

Sådan undgår du den farlige mad

  • Køb ALDRIG mad der er produceret i Polen! Advarslen gælder faktisk stort set alle polske fødevarer, men værst ser det ud for kød, pålæg og frugt
  • Læs altid etitiketten grundigt, lad vær med kun at kigge på prisen, det er umuligt at sætte en pris på dit helbred
  • Undgå at købe produkter, hvor producenten prøver at skjule oprindelseslandet. Typisk skriver firmaerne “Produceret for FIRMA” eller “Pakket i Danmark”
  • Producenterne har desværre mange måder at snyde forbrugerne på, “Produceret i EU” er desværre intet kvalitetsstempel. Polen er med i EU, men er kendt for dets ringe fødevaresikkerhed
  • Køb aldrig kød fra lande udenfor EU
  • Kyllingerne fra udlandet er generelt fyldt med farlige bakterier, som normalt ikke ses i de danske kyllinger
  • En god fingerregel er kun at købe danske fødevarer, men skal det absolut være billigt, så kan du roligt købe mad fra Tyskland