Poseløs støvsuger – en god investering

Er du også træt af at købe nye støvsuger poser hele tiden? Hundeejere og børnefamilier bruger formuer på støvsuger poser – men de kunne spare mange penge med en poseløs støvsuger.

Poseløse støvsugere var den helt store teknologiske gadget 90erne, især det amerikanske mærke Dyson gjorde sig bemærket. Siden er der kommet mange flere mærker til, og de poseløse støvsugere har i dag en stor markedsandel.

En god poseløs støvsuger er som regel lidt dyrere i indkøbspris, men du sparer penge hver gang du tømmer maskinen for opsug, ingen dyre poser er nødvendige her. Den poseløse støvsuger giver kvalitet, bedre indeklima og en langt bedre komfort, eftersom du blot tømmer beholderen i skraldespanden (helst udendørs!!). Som en bonus kan du også nemt redde legetøj der ender i støvsugeren, det er nemt at fiske det frem fra støvbeholderen.

Støvsugere er blevet en moderne nødvendighed, og vi bruger alle én for at rense vores hus for støv og snavs. De fleste af os er dog alligevel sparsommelige, når det kommer til at købe en støvsuger, da prisen på en poseløse variant kan virke lidt dyrt.

Der er ellers nok af fordele for den poseløse variant, den taber nemlig ikke sugestyrke over tid sådan som en gammeldags støvsuger ofte gør. En poseløse støvsuger spare også penge på andre måde, naturligvis ved at de ikke kræver løbende investeringer i form af poser. Men også filtrene i de poseløse støvsugere kan mange gange skylles, og du behøver ikke at udskifte dem så ofte. Genbrug af filtre og sparede poser, gør poseløs støvsugning langt billigere i længden – og du gør også miljøet en tjeneste.

Mindre strøm

Faktisk bruger de poseløse støvsugere også mindre strøm, da der ikke er modstand fra en støvsuger pose. Den lavere effekt betyder, at du ikke længere kun kan bruge watt som en faktor for sugestyrken, du er nødt til at kigge på den omsatte sugestyrke i støvsugeren. Du kan nøjes med at glæde dig over, at du sparer strøm og sparer i CO2 regnskabet.

Er den poseløse støvsuger bedre end pose støvsugeren?
Test af poseløse støvsugere har vist, at de som regel er ligeså gode som deres slægtninge af posevarianten. Forskellen ligger primært i, at man ikke kan sammenligne to støvsugere til samme pris, en poseløs støvsuger vil næsten altid være dyrere end en sammenligning støvsuger med pose, pga. den avancerede teknologi.

Kvalitet koster

De fleste af de bedste poseløse støvsugere er lavet med kvalitet for øje, og til at vare i lang tid. Men det betyder ikke at alle støvsugere er lige gode, de allerbilligste poseløse støvsugere er sjældent pengene værd. Finder du en AEG poseløs støvsuger på tilbud til 400kr., så kan du være sikker på at blive skuffet.

Du skal som en fingerregel regne med, at du skal ofre mindst 1.400-1.600 kroner for en god kvalitetsstøvsuger som fx Electrolux, Siemens, Philips eller Miele.
Det bedste du kan gøre inden du køber en støvsuger er, at bruge nettet til at søge efter professionelle test og andre forbrugeres bedømmelser.