Billig overnatning på Bed-and-breakfast

Hotel priserne i Danmark er nogle af Europas højeste, så du kan spare mange penge ved at vælge et af de mange bed and breakfast (B&B) spredt omkring i det danske land.

Inden du booker et hyggeligt ophold på et bed and breakfast, er der dog nogle ting du skal huske at overveje. Kvaliteten bør være en faktor såvel som pris, og skal du overnatte i flere dage, så skal beliggenhed også overvejes.

Du kan spare mange penge på et ophold på et bed and breakfast, især hvis I er en familie da hotel priserne sjældent er tilpasset en typisk dansk kernefamilie på fire. Forskellen er betydelig, da man på hotel ofte betaler langt mere per person end det er tilfældet på et B&B, hvor man endda nogle gange kun betaler for en værelsespris uafhængigt af antal børn.
Bed and breakfast kan findes næsten overalt i Danmark og udlandet, og det er uanset om det er et populært område som Nordjylland eller midt inde i de større byer eller langt ude på landet. Så det er naturligvis vigtigt at du afgør hvad det er for en ferie som du ønsker, skal det være centralt eller i naturskønne omgivelser.

Afhængig af det komfort niveau du ønsker kan det være en god idé, at ringe til ejeren eller værten og stille alle dine spørgsmål. Når du er afklaret før du bestiller dit ophold, er der mindre risiko for at blive skuffet når du ankommer. Bemærk i øvrigt, at de fleste bed-and-breakfast ophold normalt også har en hjemmeside, hvor du kan finde billeder og praktisk information.

Nemt og billigt overnatning på Bed and Breakfast
Ankomst og afrejse
Husk altid, at kontrollere check-in og check-ud tiderne, da B&B stederne drives af private, kan der nogle gange være relativt strikse tider. Måske skal værten tidligt på arbejde om morgen og går tidligt i seng om aftenen.

Prisen er til forhandling

Som udgangspunkt skal betragte B&B priserne som et udgangspunkt for forhandling, ejeren kan nemt presses lidt i prisen især hvis I er flere i selskabet eller bliver i flere dage. Med den rigtige forhandlingsstrategi kan du presse prisen endnu længere ned i forhold til et hotel. I øvrigt er det altid en god idé at undersøge, hvad listepriserne er for andre bed-and-breakfast i det pågældende område, det kan give dig gode argumenter når prisen skal aftales.

Privatlivets fred
Er du ikke villig til at dele toilet og bad med andre gæster, så spørg altid om der er separate faciliteter. Rejser du uden for sæsonen, er der større chance for at værten kan tilbyde dig et privat badeværelse.
Børn og husdyr
Ikke alle B&B i Danmark tillader børn og husdyr, faktisk er der steder der har specialiseret sig i romantiske ophold for voksne, hvor børn under en vis alder ikke må medtages da de formodes at støje for meget.
Rejser du med din hund og kat, så er det en god idé at undersøge om værten er indforstået med dette. Er der tale om en stor hund, så undersøg om størrelsen er et problem, da ikke alle steder måske er interesserede i større husdyr.

Beliggenhed

Har du blot brug for et sted at sove, så betyder det sikkert mindre om området tilbyder vandreture eller strandbadning.
Booker du derimod mere end en enkelt overnatning, så er det en god idé at undersøge hvilke attraktioner der er mulige i det pågældende område.
Er du afhængig af din computer, så er det en god idé at undersøge om der er dækning af det mobile datanet, da ikke alle B&B værter stiller deres ADSL linje til rådighed for udlejerne.

Så husk, hvis du ønsker et godt alternativ til en nat på et hotel, bør du overveje at bo i en B&B. Det typiske hotelværelse er ensartet og kedeligt, hvorimod et B&B ofte er personligt indrettet, og med en atmosfære du ikke finder på et hotel. Og glem ikke at du sparer mange penge på dit ophold.